Els tres óssos i la nena
Adaptació de E.P.R

Hi havia una vegada una família de tres óssos que vivia en una caseta enmig del bosc. Un dels óssos era molt gran i era el pare, l'altre de mida mitjana era la mare i el més petit dels tres era el seu fill.

Damunt la taula hi havia els tres plats per a menjar la sopa: Un plat gran pel pare ós, un plat de mida normal per la mare ós i un plat petit pel seu fill, l'osset.

A la caseta hi havia tres cadires, cada ós tenia la seva cadira per seure. Una cadira gran pel pare ós, una cadira mitjana per la mare ós i una cadireta pel petit ós.

I també hi havia també tres llits. Un llit molt gran pel pare ós, un llit normal per la mare ós i un llitet menut per l'ós més petit.

Un dia els tres óssos van fer una sopa molt bona per sopar. La van posar en els tres plats i com que era acabada de fer i encara era molt calenta, mentre esperaven que es refredés una mica, se'n van anar a fer una passejada pel bosc.

I mentre els tres óssos passejaven, va arribar una nena fins la porta de la caseta. Aquella nena era xafardera i mirant per les finestres va veure que dins de la casa no hi havia ningú, va obrir la porta i va entrar.

La nena va veure els tres plats de sopa damunt la taula. Com que tenia una mica de gana va tastar la sopa del plat més gran. Encara era molt calenta i es va cremar la llengua. Llavors va tastar la sopa del plat mitjà que també va trobar massa calenta i no se la va voler menjar. Per acabar va tastar la sopeta del plat petit. Aquella sopa era perfecta, no era ni massa calenta ni massa freda, així que se la va menjar tota.

Després de menjar la sopa, la nena vas voler seure a la cadira gran i la va trobar massa alta. Llavors va seure a la cadira mitjana i la va trobar massa tova. Finalment va seure a la cadira més petita. La va trobar perfecta, ni massa alta ni massa tova, així que s'hi va asseure ben asseguda per descansar una mica; però aquella cadireta era massa petita per ella i, de sobte, es va trencar i la nena per terra va acabar.

Llavors la nena va mirar la resta de la caseta i va arribar a l'habitació on hi havia els tres llits. Per començar es va estirar al llit més gran i va trobar que era massa dur. Després es va ajeure al llit mitjà i va trobar que el coixí era massa gran. Finalment es va posar al llit més petit i el va trobar perfecte i de seguida s'hi va quedar completament adormida.

Quan els tres óssos van tornar de la passejada i anaven a menjar la sopa.
El pare ós va dir amb la seva veu ronca:
- Algú ha tastat la meva sopa!
L'óssa mare va dir amb la seva veu, bastant més fina:
- Algú també ha tastat la meva sopa!
I el petit ós va dir amb la seva veueta:
- Doncs algú s'ha menjat tota la meva sopa!

Llavors l'ós pare va veure la seva cadira i va dir:
- Algú s'ha assegut a la meva cadira!
I la mare ós va dir:
- I també a la meva!
I l'osset es va queixar amb veu plorosa:
- Doncs algú s'ha assegut a la meva cadira i l'ha trencat!

I els tres óssos van començar a buscar per tota la caseta.
Quan van arribar al dormitori, el pare ós va exclamar amb la seva forta veu:
- Algú s'ha ficat al meu llit!
La mare ós va cridar encara més:
- Algú s'ha ficat també al meu llit!
I en l'ós petit va exclamar amb la seva veueta:
- Doncs algú s'ha ficat al meu llit .... i encara hi és!!!!

La nena que estava dormint al llitet, de sobte es va despertar espantada.
I encara es va espantar més quan va veure als tres óssos mirant-la des de costat del llit, així que va fent un salt per sortir del llit i va sortir corrent de la caseta.

Els tres óssos es van quedar bocabadats veient com aquella nena desconeguda havia fugit de casa seva com una esperitada.

Llegir contes de els tres ossos i la nena
Tornar a Llegir contes


Contes.Cat | Contacte | Privacitat | Contes Infantils , Contes Classics i Cançons Infantils. Aprèn jugant!