Els estels
Un conte d'E.P.R per a Pypus.com © 2012

Tothom sap perfectament que és un estel. Però esteu segurs de saber-ho tot dels estels?

N'hi ha de molts tipus, de diferents mides i colors.
Tots estan formats per una estructura lleugera amb una làmina de paper, plàstic o tela. També tenen una cua més o menys llarga i un fil per a poder-los controlar.

Això és tot el que tothom sap dels estels però hi ha altres coses que potser no coneixeu.

Cada estel té la seva pròpia personalitat. Malgrat les voluntats d'aquells que els intenten controlar amb el fil, cada estel es comporta d'una manera diferent mentre està volant pel cel.

N'hi ha que tenen un vol més tranquil i pausat a mitja alçada.
D'altres semblen llebres corrent com boges pel cel, són els estels més inquiets, els més sorprenents i incontrolables.
N'hi ha uns altres que els agrada pujar ràpidamente el més amunt possible i volar juganers entre els núvols observant l'espectacular paisatge.
Els estels més arriscats són aquells que pugen i baixen de manera acrobàtica i els agraden especialment els vols rasants per damunt dels caps de la gent.

Aquells a qui agradin els estels han de conèixer les seves personalitats doncs no poden demanar un vol acrobàtic a un estel tranquil, ni un vol contemplatiu a un estel inquiet.

Cada estel acabarà expressant la seva manera de ser siguin quines siguin les ordres del seu controlador des de terra a través del seu llarg fil.
El poder més gran de la persona sobre el seu estel és el moment de baixar, de recollir el fil per anar-lo acostant lentament cap a terra.
En aquest moment els estels més entremeliats intenten rebel·lar-se contra la voluntat humana i intenten seguir la seva aventura voladora. La persona que el controla ha de posar-hi tota la seva atenció i esforç per tal de poder vèncer la força de l'estel.
D'altres baixen pacíficamente des del punt més alt al ritme que va marcant la recollida del fil, aquests són els estels més mansos.

El vent és un element imprescindible pel vol dels estels. El vent els impulsa i els permet quedar-se suspesos a l'aire. Però hem de tenir molt en compte les inesperades variacions del vent.
Una tarda de brisa suau, els estels volant ..., quan de sobte un cop de vent pot provocar una desagradable sorpresa a qui aguanta el fil d'un estel, pot provocar que aquest es trenqui i que l'estel voli per fi completament lliure en la immensitat del cel.

Tan sols en aquest moment de llibertat l'estel pot expressar plenament la seva personalitat.
Però ningú sap on finalmente l'acabarà portant ... On acabarà l'estel en llibertat?
Dependerà el seu destí final de la seva pròpia manera de ser?Llegir contes de els estels
Tornar a Llegir contes


Contes.Cat | Contes Infantils , Contes Classics i Cançons Infantils. Aprèn jugant!