El cavall, el cèrvol i el caçador

Un cérvol i un cavall vivien feliços i en llibertat en un bonic bosc.

Portaven una vida molt independent, cadascú conforme els seus costums i d'aquesta manera mai es molestaven.

Tots dos eren molt feliços doncs tenien tot allò que necessitaven per a viure en pau i tranquil·litat.
Un riu cabalós baixava de les muntanyes oferint-los una aigua neta i cristal·lina.
Grans extensions de terreny els permetien córrer al seu gust. Tenien herba i aliment en abundància per a cobrir les seves necessitats.

A vegades, coincidien en el riu i xerraven amistosament durant força estona, marxant després cadascú pel seu camí.

Un día, però, van discutir per una cosa de poca importància i, finalment, el cérvol es va riure del cavall, traient-li la llengua.
El cavall es va sentir molt ofès i va perseguir el cérvol disposat a castigar-lo, però com que era més ràpid el cérvol es va poder escapar.

Des d'aquell dia, cada vegada que es trobaven, el cavall intentava atrapar el cérvol, però aquest sempre aconseguia escapar-se gràcies a la seva gran rapidesa i agilitat.

Llavors, el cavall, tot i la poca importància del que els havia enemistat, va decidir demanar ajuda a un caçador que vivia prop d'allà.

-Jo et duré a prop del cérvol - li va dir - i així tu, amb les teves armes, podràs caçar-lo des de lluny i jo quedaré venjat.

Van sortir, doncs, el caçador muntant el cavall i quan van veure el cérvol va disparar-li amb la seva ballesta. El caçador va fallar el tret, però el cérvol, espantat, va fugir d'aquelles contrades per a no tornar mai més.

- Molt bé - va dir el cavall - ara ja pots treure'm les regnes i la cadira, doncs el cérvol ja no tornarà a molestar-me.

Però el caçador s'hi va negar. Per molt que el cavall va saltar, va córrer i va fer tota mena de cabrioles, no va aconseguir treure's de damunt el seu genet, fins que, esgotat, va haver de deixar-se conduir a l'estable del caçador.

- Mira que en sóc d'estúpid! - pensava - Per no saber perdonar una petita ofensa hauré de pagar la meva soberbia tota la vida.Llegir contes de el cavall el cervol i el cacador
Tornar a Llegir contes


Contes.Cat | Contacte | Privacitat | Contes Infantils , Contes Classics i Cançons Infantils. Aprèn jugant!